Когато Се Чувствате Стресирани

Когато се чувствате стресирани

И Божият мир, който превъзхожда всяко разбиране, ще пази сърцата ви и умовете ви в Христос Исус. ФИЛИПЯНИ 4:7

Преди години отидох на лекар, защото постоянно боледувах. Той ми каза, че симптомите ми се дължат на стрес. Не спях достатъчно, хранех се неправилно и се натоварвах твърде много.

Стресът е нормална част от живота на всеки човек. Бог ни е създал, за да издържаме на определено количество натиск и напрежение. Проблемът идва тогава, когато надхвърлим ограниченията си и пренебрегнем предупрежденията, които тялото ни дава чрез болката и изтощението.

Призовавам ви да се грижите добре за себе си, защото ако изтощите тялото, което имате, не можете да отидете в магазина и да си купите ново. Много от нещата, които правим и които ни причиняват претоварване и стрес, са неща, които бихме могли да променим, стига да искаме. Бъдете честни със себе си и се запитайте защо правите някои от нещата, които правите и нека Бог ви помогне да оставите тези, които ви изтощават и не дават добър плод.

Мирът трябва да бъде нормалното състояние на всеки вярващ в Исус Христос. Той е Князът на мира и в Исус ние намираме собственото си наследство на мир. Това е дар от Святия Дух, който Той ни дава, когато живеем в послушание на Неговото Слово.


Мирът, който Исус дава, се проявява и в добри, и в лоши времена. Неговият мир действа и насред бурята.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon