Когато стоите в Словото, вие сте в безопасност

Когато стоите в Словото, вие сте в безопасност

Всичко изпитвайте и доказвайте всичко [докато можете да разпознаете] какво е добро, дръжте се [за такова] добро. (1 СОЛУНЦИ 5:21)

Да чуваме ясно от Бога и да избегнем възможноста от заблуда е възможно само ако редовно прекарваме време с Него и изучаваме Неговото Слово. Да се опитваме да слушаме и да чуваме Божия глас, без да имаме знание за Неговото Слово, е грешка. Познаването на писаното Божие слово ни предпазва от заблуда.

Да се опитваме да чуем от Бога, без да познаваме Неговото Слово, е безотговорно и дори опасно. Хора, които искат да бъдат водени от Духа, но са прекалено мързеливи да прекарват време в Словото и в молитва, се поставят в позицията да бъдат измамени, защото злите духове нямат търпение да шепнат в слушащите уши. Дяволът се опита да говори различни неща на Исус и Той винаги отговяряше: „Писано е” и след това цитираше Писанието, за да опровергае лъжите на врага (вж. Лука, 4 глава).

Някои хора търсят Бога само когато имат проблем и имат нужда от помощ. Но ако те не са свикнали да чуват от Бога, на тях ще им бъде трудно да рапознаят Неговия глас, когато те наистина се нуждаят от Него.

Ние трябва да сравняваме всяка идея, подбуждане или мисъл, която идва към нас, с Божието слово. Ако не познаваме Словото, няма да имаме нищо, с което да съпоставяме теории и аргументи, които идват в мислите ни. Врагът ни може да ни представи луди идеи, които да имат смисъл за нас. Фактът, че мислите са логични, не означава, че те са от Бога. Ние може да харесваме онова, което чуваме, но фактът, че нещо идва към нас и се появява в мислите ни, не означава, че е от Бога. Ние може да чуем нещо, от което се чувстваме добре емоционално, но ако това не може да ни донесе мир, то не е от Бога. Божият съвет към нас е винаги да следваме мира и да го оставим да бъде арбитър в живота ни (вж. Колосяни 3:15).


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Изпитвайте всичко, което чувате, дали е според Божието слово, защото това е единственият стандарт за истина, който съществува.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon