Кого използва Бог?

Кого използва Бог?

Бог избра (преднамерено и обмислено избра) онова, което е безумно в този свят, за да посрами мъдрите, и Бог избра онова, което светът нарича слабо, за да посрами силните. –1 КОРИНТЯНИ 1:27

Бог ме е избрал да бъда Негов говорител и да проповядвам Неговото Слово. Хората ме слушат, защото Бог ме е помазал да говоря от Негово име – това е част от Неговата съдба за моя живот. И Бог ще помаже всеки човек, чрез когото Той избере да работи. Това включва и вас.

Кого използва Бог? Библията казва, че Той избира онези, които според нас е малко вероятно да избере. Той използва обикновени хора като вас и мен.

Когато започнах да проповядвам Евангелието, някои мои приятели ме отхвърлиха – те не смятаха, че аз трябва да правя това, защото съм жена. Всъщност те ми казваха, че не мога да правя това.

Но аз го правех, защото Бог ми каза да го направя и се доверих, че ако Той ми е казал, че мога да го направя, то тогава мога да го направя. Същото нещо се отнася и за вас. Ако сте готови да имате цел, която Той да постави в сърцето ви, Бог може да направи нещо велико чрез вас!

Всеки обикновен човек може да бъде използван мощно от Бога. Вие само трябва да повярвате, че Той може да използва вас и да бъдете достатъчно смели да приемете целите и видението, които Той ще постави в сърцето ви. Вие сте избрани!


Молитва

Господи, поради това, че Ти Си ме избрал, Аз няма да се усъмня в съдбата, която Ти имаш за мен. Благодаря Ти за това, че си ми дал цел и смисъл в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon