Намерете си приятели, които чуват Божия глас

Намерете си приятели, които чуват Божия глас

Желязо остри желязо; така и човек наостря лицето си срещу приятеля си. (ПРИТЧИ 27:17)

Ако слушаме, Бог ще ни говори за нашите взаимоотношения – за нашия брак, за приятелствата ни, за бизнес партньорите ни и дори за нашите познати. Той може да ни помоли да се разделим с някои приятелства или взаимоотношения, с хора, които може да ни изкушат да се отклоним от Неговия план за живота ни. Ние лесно можем да станем като онези, с които прекарваме времето си. Ако прекарваме време с хора, които са егоисти и са егоцентрични, ние можем да забележим, че често се фокусираме върху себе си, мислейки какво можем да направим или да получим за себе си. В контраст с това Бог може да ни насърчи да се сприятелим с някого, който е даващ човек. Ако прекарваме време с такъв човек, не след дълго и ние също ще станем хора, които дават на другите.

Да прекарваме време с някого, който наистина чува от Бога, е много приятно и полезно, някой, който наистина усеща какво казва и какво прави Святият Дух. Не е забавно да прекарваме време с хора, които са притъпили сетивата си и не чуват духовните насоки, а ние можем веднага да разберем, когато сме с такива хора около себе си. Стихът за днес ни казва че „желязо остри желязо”, ние можем да подострим нашата способност да чуваме правилните неща, като прекарваме време с хора, които практикуват чуването на Божия глас и Му се покоряват.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Ние ставаме такива, каквито са хората, с които се събираме; направете такъв избор на приятели, че „желязото да остри желязо”.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon