Кой е истинският ви враг?

Кой е истинският ви враг?

Защото нашата борба не е срещу кръв и плът [борейки се само с физически опоненти], а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу злите духове в небесната (свръхестествена) област. –ЕФЕСЯНИ 6:12

Изправени ли сте пред предизвикателства? Имате ли нужда от снабдяване в някаква област и не сте сигурни откъде ще дойде то? Много християни днес се сблъскват със сериозни трудности. Някои са загубили работата си и придобивките си. Други се борят със сериозни здравословни проблеми и живеят в постоянно притеснение за това как да покрият разходите за лекарства и посещения при лекари, в допълнение към обикновените неща от жизнена необходимост като подслон, храна и дрехи.

Има много неща в света, които ни плашат. Но нашият най-голям враг – страхът – не е „някъде там навън.“

Ефесяни 6:12 ни припомня, че ние сме във война, но не физически с хора от кръв и плът, а с врага на нашите души. Ние не трябва да бъдем объркани относно идентичността на врага в нашите битки.

За щастие, нашият невидим Бог е повече от способен да се справи с нашия невидим враг. Когато получим дълбоко разбиране за Божията безусловна любов към нас, ние осъзнаваме, че Той винаги ще се грижи за всичко, което ни притеснява.

Вие не трябва да се страхувате от вашия невидим враг. Доверете се на Бога, Единствения, който може да победи духовните сили на тъмнината.


Молитва

Господи, не позволявай да забравя кой е моят истински враг и не позволявай да забравя, че Ти си всемогъщ. Аз зная, че не мога да се справя с всичко, което врагът изпраща на пътя ми, но Ти можеш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon