Колкото по-голяма е опозицията, толкова по-големи са възможностите

Защото пред мен се отвориха големи врати от възможности за ефективна работа, а има и много противници. –1 КОРИНТЯНИ 16:9

Всеки път, когато Бог ни даде в сърцето нова идея или мечта, видение или ново предизвикателство в живота, врагът ще бъде там, за да ни се противопостави.

Бог винаги ни призовава към ново, по-високо ниво. Някои неща изглеждат големи и важни; други изглеждат относително малки и незначителни. Какъвто и да е случаят, когато достигнем до ново ниво с Бога, ние ще се изправим лице в лице с едно ново ниво на опозиция от страна на нашия враг, дяволът.

Успоредно с опозицията обаче идва и възможността. А Бог винаги е с нас, така че ние не трябва да се страхуваме. Някои неща може да изглеждат прекалено големи за нас, но няма нищо невъзможно, когато сме с Бога. Той не е изненадан или изплашен от нищо, а когато сме заедно с Него, ние можем да посрещнем всяко предизвикателство, което е поставено пред нас.

Ако вие сте твърдо решени да достигнете до новото ниво, към което Бог ви призовава, то тогава не се отказвайте, когато сте изправени пред лицето на опозицията. Вместо това осъзнайте, че колкото по-голяма е опозицията, толкова по-голяма е възможността пред вас. Бъдете смели и черпете смелостта и куража си от Святия Дух, защото Той е винаги с вас.

Молитва

Господи, не ми позволявай да се плаша, когато се изправям пред лицето на опозицията. Аз знам, че ти имаш големи планове за мен и че голямата опозиция означава само още по-голяма възможност. Аз Ти се доверявам и зная, че Ти можеш да ме заведеш на ново ниво на вяра, където да служа на другите чрез Твоята любов.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon