Край на преструването

Край на преструването

Защото ние сме Божие творение (Негово дело), пресъздадени в Христос Исус, [новородени], за да вършим онези добри дела, които Бог е предопределил (планирал предварително) за нас [да вървим по пътищата, които Той е подготвил предварително], за да ходим по тях [да живеем добрия живот, който Той предварително е подготвил и определил за нас]. ЕФЕСЯНИ 2:10

В продължение на много години аз бях потисната и нещастна. И все пак, както много други хора, се преструвах, че всичко е наред. Ние хората се преструваме заради другите, тъй като не искаме да знаят за нашето нещастие, но се преструваме и заради самите себе си, за да не се налага да се изправяме срещу трудностите и да ги преодолеем.

Може би това важи и за вас. Може би знаете какво е да си един отвътре и друг отвън. Дълги години се преструвах, че съм уверена в себе си и в някои отношения наистина бях. Въпреки това имах много ниска самооценка и така наречената ми увереност не се основаваше на моята идентичност в Христос. Тя се основаваше на одобрението на другите, на външния ми вид и постиженията ми, както и на други външни фактори. Но ако можеше да се проникне отвъд повърхността, щеше да се види, че е съм уплашена до смърт.

Дойде денят, в който осъзнах, че трябва да се изправя пред истината и да спра да се преструвам. Когато наистина отворим сърцето си и позволим на Бога да работи в живота ни, можем да спрем да се преструваме, че сме нещо, което не сме. Можем да бъдем щастливи и свободни, наслаждавайки се на личността, която Бог е създал във всеки един от нас.


Никога не сме истински свободни, докато не успеем да живеем без преструвки и да се чувстваме комфортно, когато сме себе си!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon