Красотата на зависимостта

Красотата на зависимостта

Аз съм лозата, а вие сте пръчките. Който пребъдва в Мен и Аз в него, той дава много (изобилен) плод. Обаче отделени от Мен [откъснати от жизнения съюз с Мен] не можете да направите нищо. Йоан 15:5

Някога бях много независим човек, но Бог започна да ми говори с този стих в Йоан 15:5 още в началото на ходенето ми с Него. Когато влезем в Божията сила, ние започваме да изпитваме пълна зависимост от Него. Вярата изисква да се осланяме изцяло на Бога, като се доверяваме на Неговата сила, мъдрост и доброта.

Ние трябва да уповаваме, да разчитаме и да зависим изцяло от Него, като снемем цялата тежест от себе си и я предадем изцяло на Него. Без Божията помощ не можем да променим нищо в живота си. Не можем да променим себе си, нито съпруга/съпругата си, семейството си, приятелите си или обстоятелствата, които ни заобикалят. Наистина без Него не можем да направим нищо.

Когато не позволяваме на Бога да бъде Бог, губим мира и радостта си. Опитваме се да разберем неща, в които нашият ум дори не може да надникне. Нищо не е твърде трудно или невъзможно за Бога, но много неща са твърде трудни за нас. С помощта и ръководството на Святия Дух можем да достигнем до място, където да си почиваме в истината, че познаваме Този, Който знае всички отговори, дори когато ние не ги знаем… и можем да Му се доверим!


Толкова е освобождаващо да кажем: „Господи, не знам какво да правя, а дори и да знаех, не бих могъл да го направя. Но аз гледам на Теб, ще уповавам на Теб и ще гледам как Ти разрешаваш всичко“.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon