Кратко и просто

Кратко и просто

А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят, че ще бъдат послушани заради многословието си. И така, не бъдете като тях; защото вашият Отец знае от какво се нуждаете, преди вие да Му поискате. МАТЕЙ 6:7– 8

Вярвам, че ако успея да запазя молбата си много проста и да не объркам проблема, опитвайки се да измисля твърде много думи, молитвата ми всъщност изглежда по-ясна и силна.

Можем да изберем да изразходваме енергията си, освобождавайки вярата си, а не да повтаряме фрази отново и отново, които само служат да направят молитвата дълга и ангажираща.

Спомням си времето, когато ми беше трудно да поддържам молитвите си кратки и прости. Започнах да осъзнавам, че моят проблем в молитвата беше, че нямах вяра, че молитвата ми ще успее, ако е кратка, проста и по същество. Бях попаднала в същия капан, в който са и много хора – манталитетът „колкото по-дълго, толкова по-добре“. Не препоръчвам да се молим само за кратки периоди от време, но предлагам всяка молитва да бъде проста, директна, по същество и изпълнена с вяра.

Сега, когато следвам Божиите указания да държа нещата прости и да отправям молбата си, без да се повтарям отново и отново, аз преживявам много по-голямо освобождаване на вярата си. И знам, че Бог ме е чул и че Той ще отговори.


Ако молитвите ви са много сложни, опростете ги. Помнете, вие ще бъдете чути поради вашата вяра, а не поради многото си говорене!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon