Малки неща, големи неща

Малки неща, големи неща

Дай ми да чуя рано гласа на милосърдието Ти, защото на Теб уповавам; дай ми да зная пътя, по който трябва да ходя, защото към Теб издигам душата си. (ПСАЛОМ 143:8)

Един от начините, по които се научих да се доверявам на Бога и да чувам Неговия глас за големите събития и решения в моя живот, беше да Го чувам за малките неща. Веднъж Дейв и аз се подготвяхме да гледаме филм с някои членове от семейството ни, но не можехме да намерим дистанционното. Ние не знаехме как да пуснем филма без него, така че всеки го търсеше усърдно, но все не можехме да го намерим.

Аз реших да се помоля. Така че казах тихо в сърцето си: „Святи Душе, моля Те, покажи ми къде е дистанционното”. Аз моментално си помислих за банята – и точно там го намерих.

Същото нещо ми се случи с ключовете за колата. Бях търсила навсякъде, но напразно. Тогава се помолих и в духа си видях ключовете на предната седалка на колата ми, и те бяха точно там.

Тези две истории са примери за дарбата на Святия Дух наречена „слово на знание” (1 Коринтяни 12:8). Бог ми даде слово на знание за дистанционното и за липсващите ми ключове. Тази дарба, както и много други, са на разположение на всеки човек, който е изпълнен със Святия Дух. Дарбите са свръхестествен фонд или запаси от сила, които са дадени на вярващите, за да ни помогнат да живеем нашия естествен живот по свръхестествен начин.

Бог ни обича. На Него Му пука достатъчно, за да говори с нас за малките неща в нашия живот (в моя случай, Неговото „говорене” беше това да ми даде конкретна мисъл за дистанционното и да ми покаже картина или видение за моите ключове за колата). Само си помислете колко нетърпелив трябва да е Бог, когато иска да говори с нас за големите неща в живота.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Запомнете, че Бог Го е грижа за вас толкова много, че иска да говори с вас дори за малките неща в живота ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon