Мислете правилно, за да можете да говорите правилно

Мислете правилно, за да можете да говорите правилно

А езикът е огън, цял свят от нечестие. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота ни, а сам той се запалва от пъкъла. –ЯКОВ 3:6

Негативните изказвания започват с негативни мисли. Например нека да кажем, че някой служител чуе слух, че компанията, за която работи, ще уволнява някои свои служители, така че той си мисли следното: Всеки път, когато нещата потръгнат, винаги се случва нещо лошо. Тогава той казва: „Вероятно ще загубя работата си”.

Моите мисли преди бяха толкова негативни, че ме караха да използвам негативни думи, което се отразяваше много зле върху живота ми. Накрая аз реших да променя поведението си и да спра да говоря толкова негативно. След извесно време осъзнах, че трябваше да направя повече от това да спра да говоря негативно.

Не беше достатъчно само да се откажа от негативното говорене – аз трябваше да започна да мисля позитивно!
Нашите мисли – позитивни или негативни – ни карат да говорим думите, които ще оформят нашето бъдеще. Когато ние говорим погрешните неща, те могат да бъдат като огън в живота ни (вж. Яков 3:6).

Но ние можем да спрем огъня още преди да започне, като говорим правилните неща, а можем да говорим правилно само ако мислим правилно. Насърчавам ви да се изпълвате със Святия Дух и с Божието слово. Нека Той да влияе на вашите мисли и да ви води в стил на живот, в който ще използвате позитивни думи.


Молитва

Господи, аз искам да говоря позитивно, думи, които носят живот, основани на Твоето Слово. Аз Те каня в моя мисловен живот и искам да имам обновен ум, умът на Христос, за да мога да Ти бъда угоден с думите на устата си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon