Много повече и над очакванията

Много повече и над очакванията

А Бог направи така, че Данаил да придобие благоволение и милост пред началника на евнусите. ДАНАИЛ 1:9

Историята на Данаил и децата на Евреите, които намират благоволение пред царя на Вавилон, може би ви е позната, но ние не трябва да пропускаме да научим урока от това как Божието свръхестествено благоволение беше с тях, след като бяха отведени надалеч от техните домове и семейства.

Поради греховете им срещу Господа, народът на Юда беше отведен в плен във Вавилон. И там някои от най-обещаващите хора, включително Данаил и трима негови приятели, бяха избрани да станат прислужници на вавилонския цар. Като част от тяхното тригодишно обучение, тези млади мъже трябваше да следват специална диета с много месо и вино, предоставени от кралската трапеза. Обаче Данаил и неговите приятели бяха твърдо решени да не се идентифицират с тази диета и помолиха да им бъде позволено да прилагат своята собствена еврейска диета.

Те отказаха да направят компромис с техните собствени убеждения и на нас ни се казва, че Господ даде на Данаил „благоволение, милост и благост” пред неговите надзиратели. Те получиха разрешение да следват собствената си диета, стига това да не им навреди. Разбира се, това не само че не им навреди, а ги направи още по-силни и здрави и доведе до това да бъдат избрани за доверени съветници.


Винаги стойте твърдо на своите убеждения и не правете компромиси. Накрая ще бъдете наградени за това!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon