Молете се в съгласие. Живейте в съгласие.

Молете се в съгласие. Живейте в съгласие.

Благословени (наслаждаващи се на завидно щастие, духовно преуспяващи – с живот, изпълнен с радост и удовлетворение в Божието благоволение и спасение, независимо от тяхното външно състояние) са мироотворците и поддръжниците на мира, защото те ще се нарекат Божии синове! (МАТЕЙ 5:9)

Молитвата на съгласие е ефективна само когато онези, които се съгласяват в молитва, живеят в съгласие в техния естествен и ежедневен живот. Да живеем в съгласие не означава никога да нямаме наше собствено мнение, а означава, че има хармония, взаимно уважение и почит в нашите взаимоотношения. Това означава, че липсват нещата, които причиняват разделение, раздори и кавги – като егоизъм, гняв, недоволство, ревност, огорчение или сравняване с другите. Да живеем в съгласие е като това да сме от един и същи футболен отбор – всеки работи заедно с другите, подкрепяме се и се насърчаваме един друг, вярваме си и се доверяваме един на друг, докато всички преследваме една и съща цел и споделяме победата.

Молитвата на съгласие е много силна, но тя може да бъде използвана ефективно само от онези, които са направили усилието да живеят в съгласие. Например, ако Дейв и аз сме спорили и сме имали кавги през повечето време, но искаме да се молим в съгласие, когато имаме спешна нужда, тогава това няма да се получи. Няма никаква сила в това само понякога да се съгласяваме един с друг. Ние трябва да живеем в съгласие. Живейте с другите мирно и като показвате уважение към тях. Адаптирайте се и се приспособете към хората и нещата, за да бъдете миротворец и да поддържате мира (вж. Римляни 12:16).

Поддържането на единство и хармония изисква усилие, но силата, която се освобождава, когато хора, които живеят в съгласие се молят, си заслужава усилието.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: По-лесно е да не се ядосваш и разстройваш, отколкото да се опитваш след това да се успокоиш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon