Молете се за всичко и не се страхувайте от нищо

Бъдете силни и нека се укрепи сърцето ви, всички вие, които чакате Господа и се надявате на Него! ПСАЛОМ 31:24

Преди известно време почувствах, че Господ ми говори с тези думи: „Моли се за всичко и не се страхувай от нищо“. През следващите няколко седмици Той ме научи как да се моля срещу страха. Показа ми различни малки области, в които страхът се опитваше да се промъкне в живота ми и да ми създаде проблеми. Господ ми откри, че решението е да се моля, независимо дали става въпрос за важна област от живота ми, или за нещо по-дребно и не толкова значително.

Понякога се страхуваме, като се съсредоточаваме върху обстоятелствата. Колкото повече се фокусираме върху проблема, толкова сме по-уплашени. Вместо това можем да изберем да запазим фокуса си върху Бога. Той е способен да се справи с всичко, с което може да се сблъскаме в този живот.

Бог е обещал да ни укрепва, да ни закалява пред трудностите, да ни държи и да ни подпира с победоносната Си десница (Исая 41:10). Той също така ни заповядва да не се страхуваме. Но помнете – Той не ни заповядва никога да не изпитваме страх, а по-скоро да не позволяваме на страха да ни управлява.

Днес Господ ни казва: „Не се страхувайте, Аз ще ви помогна“. Но ние никога няма да преживеем Божията помощ, докато не рискуваме всичко, докато не сме достатъчно покорни, за да направим крачка на вяра.


Не се отдръпвайте, когато почувствате страх. Доверете се на Господа и продължете напред.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon