Молете се и не се страхувайте

Защото Бог не ни е дал дух на страх (на малодушие, на раболепие и на угодничество) а [Той ни е дал дух] на сила, любов и уравновесен ум, дисциплина и самоконтрол. 2 ТИМОТЕЙ 1:7

Бог иска да се молим за всичко и да не се страхуваме. Ние ще открием, че нашето взаимоотношение с Бога ще бъде по-близко и по-дълбоко ако се молим повече, ако по-малко се притесняваме и не се страхуваме. Тимотей казва, че Бог не ни е дал дух на страх. Така че когато се страхуваме, това не идва от Бога. Страхът идва от дявола. Дяволът ще се опитва да ни сплашва с всякакъв вид страх, а ние може да се фокусираме толкова много върху това как се чувстваме, че да забравим да се помолим.

Ако Авраам, Исус Навиев или Давид бяха преклонили коляно пред страха, когато поставената им задача изглеждаше прекалено трудна, те никога не биха преживели Бога, Който снабдява изобилно техните нужди.

Когато говорим на Бога и прекарваме време в Неговото Слово, ние имаме силата да се противопоставим на страха, когато той дойде. Ако вкарате Словото вътре в сърцето си, то ще излезе когато имате нужда от него. Вярвам, че трябва да изповядаме Божието слово на глас и да изпълваме молитвите си със Словото. Сатана може да не се страхува от вас, но той се страхува от Божието слово, изговорено с вяра от устата на вярващия.

Не можем само да си пожелаваме страхът да изчезне, трябва да се конфронтираме с него. Молитвата и Божието слово са нашите две най-мощни оръжия, така че нека да ги използваме!


Облечете Божието всеоръжие чрез молитва и се изправете срещу всичките огнени стрели на врага, който ви атакува със страх.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon