Молитвата Поражда Търпение И Надежда

Молитвата поражда търпение и надежда

Освен това [нека и сега бъдем пълни с радост!] нека ликуваме и тържествуваме в бедите си и се радваме в страданията си, като знаем, че тежестта, скръбта и трудностите пораждат търпение и непоколебима издръжливост. А издръжливостта (твърдостта) развива зрялост на характера (одобрена вяра и изпитана почтеност). А такъв характер поражда [навика за] радостна и уверена надежда за вечно спасение. РИМЛЯНИ 5:3–4

Лесно е да се каже: „Не се тревожи!“ Но за това е необходимо да сме опитали Божията вярност. Когато се доверим на Бога и след това видим и преживеем Неговата вярност в живота си, имаме голяма увереност да живеем без тревоги, страх и безпокойство.

Ето защо е толкова важно да продължим да вярваме и да уповаваме на Бога тогава, когато се намираме сред изпитанията и трудностите. Когато нещата станат трудни с Божията помощ, можем твърдо да устоим на изкушението да се предадем и да се откажем. Бог използва тези трудни моменти на изпитания, за да изгради в нас търпение, издръжливост и характер, които в крайна сметка ще създадат радостна и уверена надежда.

Винаги помнете, че когато сте в битка, трупате ценен опит, който ще ви бъде от полза в бъдеще. Това ще произведе доверие в Бога във време на трудности, за да служите за свидетелство за Божията доброта и вярност. Ако сега сте в битка, можете да я оставите да ви победи или да ви направи силни! Вземете правилното решение, което ще ви помогне да достигнете по-дълбоко ниво на духовна зрялост.


Ние служим на Бог, Който е толкова чудесен, че може да обърне в наша полза нещата, които Сатана е замислил за наша вреда.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon