Молитва на предаване

Предай пътя си на Господа [прехвърли и възложи всяка грижа от товара си на Него]; и също така се доверявай (облягай се, разчитай и бъди уверен) на Него и Той ще извърши очакваното. ПСАЛМ 37:5

Когато сме изкушени да се тревожим или да сме угрижени за някаква ситуация в живота, можем да се помолим с „молитва за предаване“. Бог се намесва в нашите ситуации, когато ги предадем на Него.

В собствения си живот аз открих, че колкото повече се опитвам да се грижа сама за нещата, толкова по-голяма бъркотия става в живота ми. Бях доста независима и ми беше трудно да се смиря и да призная, че имам нужда от помощ. Когато обаче най-накрая се покорих на Бога в тези области и открих радостта от това да прехвърля всичките си грижи на Него, не можех да повярвам, че толкова дълго съм живяла под такъв огромен товар.

Посветете на Господа децата си, брака си, личните си взаимоотношения и особено всичко онова, за което може да се изкушите да се тревожите. Само Бог наистина знае какво трябва да се направи и Той е единственият, Който е компетентен да го направи. Колкото повече искрено се посвещаваме на Бога, толкова по-близо ще бъдем до Него и толкова по-щастливи ще бъдем.


Един вярващ човек, който може да се довери на Бог Отец, когато нещата изглеждат безсмислени, е наистина зрял вярващ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon