Не е необходимо да се молите съвършено

Не е необходимо да се молите съвършено

Затова и може съвършено да спасява тези, които идват при Бога чрез Него, понеже винаги живее, за да ходатайства за тях и да се намесва в ситуациите в тяхна полза. (ЕВРЕИ 7:25)

Бих искала да споделя с вас една истина, която наистина ме насърчаваше в моето взаимоотношение с Бога. Усещах, както и много други хора, че без значение колко се моля, сякаш нещо не беше наред с молитвата ми, така че накрая един ден попитах Господа: „Защо се чувствам по този начин? Моля се всеки ден. Прекарвам доста време в молитва. Защо, след като свърши времето, което прекарвам в молитва, аз се чувствам толкова неудовлетворена и все едно не съм успяла да се свържа с Теб?” Бог ми отговори и каза: „Защото не чувстваш, че си се молила съвършено. Ти се съмняваш в себе си и това те кара да се съмняваш в силата на молитвата”.

Разбрах, че това беше вярно. Не чувствах, че бях всичко, което трябваше да бъда. В мен винаги имаше един досаден страх, който ме караше да си казвам: „Аз не се моля с достатъчно вяра, или аз не се моля достатъчно дълго, или аз не говоря на Бога за правилните неща”.

Бог ме избави от този страх и съмнения, като ми каза: „Знаеш ли какво, Джойс? Ти си права. Ти не се молиш със съвършени молитви. Ти не си съвършена. Точно затова имаш Исус като твой Ходатай и точно затова ти се молиш в Неговото име.”

Също така и вие може да не усещате, че се молите с „правилните” молитви, но бъдете насърчени. До момента, в който вашите молитви стигнат до Бога, Той чува съвършени молитви, защото вие сте се молили в името на Исус, а не във вашето собствено име. Когато се молим в името на Исус, ние представяме на Бога всичко, което Исус е, а не това, което сме ние; следователно нашите молитви са приети от Бога.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Оставете Исус да се моли със съвършени молитви за вас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon