Мъдростта ви призовава

По върха на високите места край пътя, на кръстопътя, стои Мъдростта [опитна и благочестива]; прогласява при портите, при входа на града, при входа на вратите… –ПРИТЧИ 8:2–3

По пътя на нашето пътуване през живота, ние ще трябва вземаме много решения и винаги ще имаме проблеми, ако ги вземаме емоционално или според това какво мислим или искаме.

Бог иска ние да вземаме мъдри решения. Вярвам, че да имаме мъдрост означава да избираме да направим сега това, с което ще бъдем щастливи по-късно.

В Притчи се казва, че мъдростта вика към нас. Трябва да ходите във Божията мъдрост и да осъзнавате, че изборът, който правите днес, ще засегне вашето утре. Толкова много хора никога не се наслаждават на живота, защото те винаги се занимават с бъркотии и проблеми, които са в резултат на липса на мъдрост. Не правете нещо егоистично, като поемате риск, както при хазарта, където залагате, че нещата ще се получат добре накрая. Мъдростта не залага; тя инвестира в бъдещето. Мъдростта не се примирява с моменталното удовлетворение. Вместо това,тя следва Бога в едно по-добро бъдеще утре.

А какво ще кажете за себе си? Ходите ли в мъдрост днес? Ако не ходите в мъдрост, добрата новина е, че мъдростта вече ви призовава. Бог е готов и иска да ви снабди с Неговата мъдрост. Просто Го помолете за нея и вземете решенията, които ще инвестират в едно благочестиво бъдеще.

Молитва

Господи, аз искам да се наслаждавам на живота, а не постоянно да разрешавам проблеми, които са резултат от липса на мъдрост. Благодаря Ти, че ми даваш Твоята мъдрост. Аз избирам да я приема и да вземам богоугодни решения за моето бъдеще.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon