Навикът за молитва

Навикът за молитва

… когато Петър и Йоан отиваха в храма в деветия час, часа на молитвата… ДЕЯНИЯ 3:1

Много хора чувстват смътна вина поради молитвения си живот, защото се сравняват с другите. Бог е креативен Бог и желае всеки човек да има свой собствен, индивидуален молитвен живот. Не е нужно вашият молитвен живот да бъде точно копие на нечий друг.

Да, има доказани принципи на молитвата, които можете да следвате. Както виждаме в Деяния 3:1, първите ученици отделят определени часове от деня и отиват на определено място, за да се молят. Това е добър начин да се самодисциплинираме, но е само началото на обучението за молитва, а не крайната цел. Можем да дисциплинираме себе си, за да установим график на молитва, който да е индивидуално подходящ за нас, но също така можем да се научим да се молим непрестанно. Това означава да се молим по всяко време, на всяко място и с всички видове молитви. Обичам да казвам: „Молете се през целия ден“. Нека молитвата стане за вас като дишането – нещо, което правите с лекота и без усилие.

Никога не трябва да „чакаме“, за да се молим. Всеки път, когато видите нужда или се нуждаете от помощ в дадена ситуация, веднага се помолете! Молитвата е разговор с Бога, а тъй като Той е навсякъде, можем да говорим с Него през цялото време.


Бог иска молитвата да бъде ежедневна и редовна част от живота ни.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon