Наистина ли се доверявате на Бога?

Наистина ли се доверявате на Бога?

Затова, възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими и преизобилвайте винаги в Господнето дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е напразен. (1 КОРИНТЯНИ 15:58)

Способността да бъдем твърди показва доверие в Бога. Помислете за това: ако казвам: „Аз се доверявам на Бога”, но след това продължавам да бъда притеснена и разтревожена, тогава аз не се доверявам наистина на Бога. Ако казвам: „Аз се доверявам на Бога”, но потъвам в депресия и отчаяние, тогава не се доверявам наистина на Бога. Ако казвам, че се доверявам на Бога и се притеснявам или губя радостта си, тогава не се доверявам наистина на Бога. Когато наистина се доверяваме на Бога, ние можем да влезем в Неговата почивка и да позволим на сърцето си да се установи на мястото на непоколебима увереност в Него. Врагът няма да си отиде напълно, но за нас той ще бъде по-скоро неудобство или досада, отколкото голям проблем.

Докато сме на земята и правим всичко възможно да обичаме и да служим на Бога, врагът ще бъде на лов около нас. Част от Божия дизайн за нашето духовно израстване включва ние да развием духовни мускули, докато се научим да се съпротивляваме на врага. Апостол Павел разбираше това много добре, така че той не се молеше хората никога да нямат проблеми; той се молеше те да имат постоянство и упоритост, да бъдат твърди и непоколебими, като наистина се доверят на Господа. Бог иска вие да влезете в Неговата почивка и Той ще работи във ваша полза.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Наистина се доверете на Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon