Най-големият подарък, който можеш да дадеш

Най-големият подарък, който можеш да дадеш

И така, бъдете милосърдни (съчувстващи, нежни, отзивчиви и състрадателни), както и вашият Отец е милосърден. –ЛУКА 6:36

Милосърдието е най-екстравагантното нещо. Колкото повече мисля за него, толкова съм по-изумена. То дава благословения, които не заслужаваме и задържа наказанието, когато го заслужаваме. Това е абсолютно най-големият подарък, който можете да дадете на някого.

Този подарък се нарича милост. Виждате ли, Исус дойде на земята, за да ни покаже милост, така че ние трябва да се научим да показваме милост на хората.

По примера на Христос, ние се учим да обичаме и да се молим за нашите врагове. Ние сме поучавани да се държим приятелски към онези, които не се държат с нас така, както ние бихме искали да се държат. Казано ни е да даваме и да се грижим за бедните и безпомощните, които никога няма да могат да ни се отплатят.

Ние можем да даваме на хора, които на свой ред ще ни подаряват подаръци. Но ние сме по-благословени, когато избираме да даваме на онези, които не могат да ни се отплатят – тогава показваме милост.

Най-големият подарък, който бихте могли да дадете на Бога, е да станете като Исус, или да приличате повече на Него. Вие можете да направите това, като се държите с другите хора по начина, по който Той се е държал с вас. Дайте на хората около вас най-големия подарък, който те изобщо някога могат да получат от вас – милост.


Молитва

Господи, благодаря Ти за милостта, която Ти безкористно ми даваш всеки ден. Аз избирам сега да давам тази милост на другите хора. При всеки удобен случай аз ще им показвам милостта, която Ти си ми показал.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon