Насаме с Бога

Насаме с Бога

И като разпусна народа, изкачи се на хълма да се помоли насаме. И като се свечери, Той беше там сам. (МАТЕЙ 14:23)

Прекарването на време насаме с Бога на тихо място е жизненоважно за мен и вярвам, че е жизненоважно и за вас. Имам кабинет в дома си, където отивам всяка сутрин, за да се срещна с Бога преди да започна деня. В допълнение към това, около четири пъти в годината обичам да се уединявам за няколко дни и да бъда сама. Нуждая се от продължително време на тишина и съсредоточаване върху Бога и се наслаждавам на това време.

Повечето хора си взимат ваканции всяка година и планират някакъв вид забавление всяка седмица. Искаме да се забавляваме и да се отпуснем и в това няма нищо лошо. Нуждаем се от това, за да поддържаме балансиран и здравословен живот и емоции. Но всъщност дори повече имаме нужда от духовна ваканция и това трябва да е първото нещо, което да включим в годишния календар или в седмичния си график.

Само си представете как бихте почели Бога, ако запазите времето си с Него, преди да планирате каквото и да било друго. Когато провеждам конференции в САЩ и в чужбина, винаги се впечатлявам от броя на хората, които пътуват и си взимат отпуск, за да присъстват на някоя от тях. Аз винаги ги поздравявам и знам, че Бог се гордее с техния избор. Те ще растат духовно, защото жертват, за да прекарат време с Бога.

Не чакайте, докато някоя трудност или трагедия не наложи да прекарате време с Бога в търсене на отговори за въпросната ситуация. Търсете първо Бога редовно и тогава ще бъдете силни духовно и ще имате възможност да се справяте с всичко, което идва в живота ви. Ако Исус имаше нужда да остане насаме с Бог Отец, колко повече ние се нуждаем от това?


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Подредете приоритетите си в календара правилно и планирайте специално време с Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon