Би трябвало да се наслаждавате на живота си

Би трябвало да се наслаждавате на живота си

Няма по-добро за човека освен да яде и да пие.
И да прави душата си да се наслаждава от доброто на труда му.
И аз видях, че и това е от Божията ръка. –ЕКЛЕСИАСТ 2:24

Насладата е горивото, от което се нуждаем, за да достигнем до финалната линия на някое начинание, като запазим добро отношение. Ние ще стигнем до финала, но някъде по пътя вероятно ще се огорчим и ще имаме лошо отношение, или ще станем заядливи и ядосани, ако не се развеселим и не отделим време да празнуваме в нашето пътуване.

Прекалено много хора работят постоянно и подлагат себе си на стрес, като се чувстват виновни, когато се наслаждават и празнуват живота. Но Бог ясно е определил и е заповядал и двете неща – да работим и да се наслаждаваме. В Еклесиаст 2:24 се казва, че е добре за нас да се отпуснем и да се наслаждаваме, дори в период на усилена работа.

Нашето мислене е било изкривено в тази област. Сатана е успял да ни измами и така той успява да държи хората изтощени и изхабени, като се чувстват недоволни и мислят, че злоупотребяват с тях, поради прекомерната работа и отговорност.

Имаме нужда от време за освежаване и възстановяване, както и от работа и реализация.

Трябва да работите усърдно за всяка задача, която Бог постави пред вас, но се уверете, че ще намерите здравословния баланс, като се научите да награждавате себе си и да празнувате всеки напредък. Бог мисли, че вие го заслужавате!


Молитва

Господи, аз искам да се наслаждавам на живота, който си ми дал. Покажи ми как да работя здраво, но и да отделям време да си почивам и да празнувам напредъка си в този процес. Благодаря Ти за изобилния живот в Христос!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon