Нашето най-голямо желание

Нашето най-голямо желание

Няма да огладнеят, нито да ожаднеят, нито мираж [ще ги подведе], няма да ги повреди нито жега, нито слънце; защото Онзи, Който се смилява над тях, ще ги води и при водни извори ще ги заведе. (ИСАЯ 49:10)

Бог не иска ние да желаем нищо повече отколкото желаем Него. Не става въпрос, че не трябва да желаем нищо, а просто че не трябва да желаем тези неща повече отколкото желаем Него. Бог иска ние да живеем в реалността на Неговото присъствие всеки ден от живота си и да бъдем изцяло удовлетворени в това Кой е Той.

Стиховете за днес говорят за мираж. Ние всъщност сме жадни за Бога, но ако не осъзнаваме, че Той е Този, за когото копнеем, може лесно да бъдем подведени по начина, по който миражът подвежда жадните пътници в пустинята. Сатана може да ни измами, като ни накара да се фокусираме върху неща, които никога няма да ни удовлетворят наистина. Нищо не може да ни удовлетвори, когато сме отделени от Бога, така че ние трябва да настроим ума си да търсим Бога. Ако Му дадем първото място в нашите желания, мисли, разговори и избор, жаждата ни наистина ще бъде утолена и няма да се отклоним.

Ние имаме законни и основателни нужди и Бог иска да ги посрещне. Ако търсим лицето Му (Неговото присъствие), ще открием, че ръката Му е винаги отворена за нас. Обаче ако търсим неща, лесно може да бъдем измамени и да открием, че сме изгубили голяма част от живота си, водени от миражи – неща, които са изглеждали като това, от което се нуждаем, но всъщност изобщо не са.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бог има всичко, от което се нуждаете.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon