Бог прави така, че нещата да се случват на правилното време

Бог прави така, че нещата да се случват на правилното време

Защото видението се отнася за едно определено бъдещо време, но бърза към изпълнението си и няма да излъже; ако и да се бави, чакай го [сериозно], защото непременно ще дойде, няма да закъснее за определения си ден. –АВАКУМ 2:3

Чакате ли желанията на сърцето ви да започнат да се изпълняват? Молите ли се за свобода от страх или за свобода от други неща, които ви задържат, за да можете да видите мечтите си изпълнени? Чакате ли и молите ли се за спасението на приятелите и семейството ви? Доверявате ли се на Бога за снабдяване, благоволение, издигане, уважение и за всички благословения, които можем да намерим в Божието слово?

Уморени ли сте да чакате отговорите на вашите молитви? Ако сте разтревожени и притеснени, и се чудите: Кога, Господи, кога?, то тогава за вас е важно да знаете, че Божието време често е мистерия. Той не прави нещата според нашия график. И въпреки това Неговото Слово обещава, че Той няма да закъснее, дори и с един ден.

Бог прави така, че нещата да се случват точно на правилното време! Вашата работа не е да разберете кога, а да вземете решението, че няма да се откажете, докато не пресечете финалната линия и не заживеете в радикално и изобилно благословение от Бога! Колкото повече се доверявате на Исус и държите очите си фокусирани върху Него, толкова повече живот ще имате. Доверието в Бога носи живот. Вярата ни носи почивка. Така че спрете да се опитвате да разберете всичко и позволете на Бога да бъде Бог в живота ви.


Молитва

Господи, аз зная, че Твоето време е съвършено, дори когато се уморя от чакане. Помогни ми да Ти се доверя и да си почивам в Твоя план за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon