На първо място

На първо място

Дечица, пазете себе си от идоли (фалшиви идоли) – [от всичко, което би окупирало мястото във вашето сърце, което е предназначено за Бога, от всеки вид нещо, което замества Бога и би заело първо място в живота ви]. (1 ЙОАН 5:21)

Като човек, който иска да чува от Бога, много е важно да Му дадете първото място в живота си. Докато нашето желание за повече от Бога не стане по-силно от желанието ни за други неща, дяволът ще има преимущество над нас. Веднъж щом видим истината, той ще изгуби своето преимущество и ние ще бъдем в позицията да направим радикален напредък в нашето взаимоотношение и приятелство с Бога. На повечето от нас ни отнема дълго време, докато накрая не разберем, че онова, от което се нуждаем, не е всичко, което Бог може да ни даде, а Самият Бог.

Ако усърдно търсите Бога и пазите себе си от всички идоли, вие почитате Бога и Той ще почете вас. Той ще ви се открие и ще ви благослови по начини, които никога не бихте си представили. Бъдете искрени със себе си и се запитайте дали има нещо или някой в живота ви, които поставяте преди Бога. Ако откриете, че има, тогава просто помолете Бог да ви прости и направете корекции във вашите приоритети. Той е нашият приоритет номер едно и нищо друго в живота ни няма да работи както трябва, докато не Му дадем мястото, което Той заслужава.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Запазете първото място за Бога в живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon