Неговата милост е нова всеки ден!

Неговата милост е нова всеки ден!

Защото по Божията милост и благост ние не бяхме довършени, понеже не чезнат щедростите Му и Неговото [нежно] състрадание. Те се подновяват всяка сутрин; голяма и изобилна е Твоята вярност и стабилност. –Плачът на Еремия 3:22-23

Всеки ден имаме нова възможност да затворим вратата на миналото си и да преживеем ново начало. Фактът, че Бог е разделил дните на двадесет и четири часа, е доказателство, че редовно трябва да започваме отначало. Винаги има нов ден, нов месец и нова година. Но за да можем да използваме това ново начало, ние трябва да вземем решение да го направим.

Борите ли се с вина и осъждение? Чувствате ли се зле за нещо, което сте направили преди години или за нещо, което се е случило вчера? Без значение колко време е минало, миналото все пак си е минало. Това, което сте извършили, вече е извършено и сега само Бог може да се погрижи за него. Вашата част е да си признаете грешката, да се покаете, да получите Божията прошка и да продължите напред.

В книгата Плачът на Еремия пророкът Еремия ни насърчава с новината, че Божията милост е нова всяка сутрин. Всеки ден Той ни дава ново начало. Аз съм толкова доволна и се радвам, че Бог ни изпраща милост ежедневно – ние всеки ден можем да започнем отначало!


Молитва

Господи, аз съм толкова доволен, че Твоята милост е нова всяка сутрин! Аз мога да започвам отначало всеки ден, поради Твоята любов, милост, състрадание и вярност към мен!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon