Нека „арбитърът“ да се произнесе

И нека мирът (душевната хармония, която идва) от Христос да властва (да действа като арбитър непрекъснато) в сърцата ви [решавайки и разрешавайки докрай всички въпроси, които възникват в умовете ви, в това мирно състояние], към което като [членове на] едно тяло на Христос сте и призовани [да живеете]. И бъдете благодарни (признателни), [като винаги възхвалявате Бога]. КОЛОСЯНИ 3:15

В Колосяни 3:15 Павел ни казва, че мирът е като арбитър – той взема решения в живота ни, като разрешава всеки проблем, за който търсим решение.

Това означава, че ако не чувствате мир за дадено решение или действие, не трябва да го предприемате. Оставете „арбитъра“ да се произнесе. Някои хора вземат решение за кариерата си, за което не са имали спокойствие и после се чудят защо са стресирани и нещастни в работата си. Много хора правят скъпи покупки, въпреки че нямат мир и след това продължават да губят мира си всеки път когато трябва да плащат месечните вноски.

Но ние можем да позволим на Христовия мир да „властва“ (да действа като арбитър непрекъснато) в сърцата ни. Присъствието на мира ще ни помогне да решаваме с увереност въпросите, които възникват в умовете ни. Ако редовно прекарвате време в молитва и в Божието слово, ще откриете голямо прозрение и мъдрост от Господ. Няма да ви се налага да се чудите: Трябва ли, или не трябва да правя това? Правилно ли е да постъпя така, или това е грешка? Като Божие дете, което има близки взаимоотношения с небесния си Отец, ще можете да следвате мира, който Той ви дава.


Когато не сте сигурни как да постъпите, винаги следвайте мира!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon