Нека Бог да вдигне товара ви

Нека Бог да вдигне товара ви

Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мен и Аз в него, той дава много (изобилен) плод; защото, отделени от Мене [отсечени от жизнено важния съюз с Мен], не можете да направите нищо. –ЙОАН 15:5

Едно от най-важните неща, които съм научила, е да оставя Бог да вдигне тежкия ми товар. Прекалено много пъти ние виждаме какво не е наред с нас самите и се опитваме да го поправим чрез собствената си сила, но тя никога няма да бъде достатъчна. Исус казва в Йоан 15:5: Отделени от Мен… вие не можете да направите нищо.

Може да се опитваме да бъдем себедостатъчни, но трябва да позволим на Бога да снабди благодатта и способността да направим това, което трябва да направим. Силата на волята и решителността могат да ни помогнат да започнем, но те обикновено не издържат докрай и накрая ни оставят заседнали и безпомощни насред бъркотията.

Ние можем да се научим да се наслаждаваме на живота, заради който Исус умря и който ни даде, като поканим Бог да участва във всеки аспект от нашия живот. Исус каза: Елате при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя (Матей 11:28).

Ние не сме направени да функционираме без Бога. А заедно с Него ще можем да прекратим всеки лош навик или пристрастяване, като преяждане, злоупотреба с лекарства, лошо управление на времето, проблеми с гнева, или каквото и да е. Исус е по-голям от всеки проблем, който имаме.


Молитва

Господи, аз зная, че без Теб съм нищо, така че Те каня във всяка област от живота ми. Аз ще Те оставя да вдигнеш тежкия ми товар, като Те следвам и Ти се доверявам всеки ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon