Нека Духът да ви води

Нека Духът да ви води

Аз съм Господ, твоят Бог, Който те учи за ползата ти, Който те води в пътя, по който трябва да ходиш. (ИСАЯ 48:17)

Повечето хора се страхуват да не бъдат като всички останали. Много хора се чувстват по-удобно да следват специфични правила, отколкото да се осмелят да последват водителството на Божия Дух. Когато следваме правила, създадени от хора, ние угаждаме на хора, но когато пристъпим напред с вяра и следваме Божия Дух, ние угаждаме на Него. Не трябва да се чувстваме притиснати да се молим по определен начин, с определена дължина на времето или да се фокусираме върху специфични неща поради това, че другите хора го правят.

Вместо това ние трябва да бъдем свободни да изразяваме нашата уникалност, докато се молим по начина, по който Бог ни учи. Бог използва всеки един от нас да се моли за различни неща и по този начин сме се помолили за всичко, за което трябва да се молим.

По някакъв начин ние се чувстваме в безопасност, когато правим онова, което всички останали правят, но тъжното е, че ще се чувстваме неудовлетворени, докато не се научим как да „отвържем лодката от пристанището”, така да се каже, и не позволим на океана от Божия Дух да ни заведе там, където Той пожелае. Аз прекарах много години завързана за пристанището, следвайки специфични правила и регламенти за молитвата, на които другите ме бяха научили и това беше добро начало, но накрая моята молитва стана много суха и скучна. Когато се научих „да развързвам лодката си от пристанището“ и да предавам себе си на водителството на Святия Дух, дойде една свежест и творчество и беше чудесно. Открих, че Святият Дух ме води да се моля по различен начин почти всеки ден и аз вече не го правя според правилата, регламентите и часовниците.

Започнете точно сега, като искате от Бога да ви покаже кои сте вие, с уникалността, която ви е дал, и да ви помогне да чуете и да следвате Неговия глас според неповторимия, чудесен начин, по който Той ви е създал.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Развържете лодката си от пристанището и оставете Бог да управлява кормилото.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon