Не е нужно молитвата да бъде дълга, за да бъде силна

Не е нужно молитвата да бъде дълга, за да бъде силна

А когато се молите, не говорете излишни думи (не бъдете многословни, повтаряйки едни и същи думи отново и отново) както езичниците… И така, не бъдете като тях; защото вашият Отец знае от какво се нуждаете, преди вие да Му поискате. (МАТЕЙ 6:7–8)

Една от най-големите лъжи, които Сатана казва на хората за молитвата, е че тя трябва да отнема много време. Той ще ви накара да си мислите, че трябва да се молите часове наред, преди наистина да сте се помолили, но аз зная от Божието слово и от личен опит, че молитвите не трябва да бъдат дълги, за да бъдат силни. Те също така не трябва да бъдат кратки, за да бъдат силни. Дължината на нашата молитва наистина няма значение за Бога. Всичко, което има значение, е нашите молитви да са водени от Святия Дух, да бъдат искрени, от сърце и да са придружени с истинска вяра.

Вярвам, че ние може да се заплетем толкова много в думите на молитвите си, че да започнем да губим силата на нашите молитви. Аз искам да подчертая отново, че със сигурност няма нищо погрешно в това да се молим за нещо дълго време. Както вече съм казвала преди, вярвам, че ние всички трябва да отделим време за продължително общуване с Бога и в молитва, и че нашата готовност или липсата на готовност да прекарваме време с Бога определя нашето ниво на близост с Него. Но аз не вярвам, че трябва да полагаме усилия да изработваме определен брой часове в опитите си да говорим и да слушаме от Бога без водителството на Святия Дух, поради чувство на задължение или като дело на плътта. Ако проблемите в живота ни наистина изискват ние да се молим много дълго и ни отнема по-дълъг период от време да чуем Божия глас, тогава ние трябва да инвестираме необходимото за това време, но не трябва да се молим с дълги молитви само за да убием времето.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Нека вашите молитви да бъдат водени от Святия Дух, сърдечни и изказани с истинска вяра.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon