Не можете да заблудите Бога

Той ни е избрал [за Себе Си, разпознал ни е като Негови Собствени] в Него (в Христос), още преди създаването на света…  –ЕФЕСЯНИ 1:4

Днес аз искам да ви напомня за нещо, което смятам, че е важно за вашето  благосъстояние: Вие не сте изненада за Бога. Той знаеше какво получава, когато ви е избрал, точно както знаеше какво получава, когато избра мен.

В Библията се казва, че Бог всъщност ни е избрал за Себе Си , като Негови собствени! Вие не сте се появили един ден просто случайно. И Бог не е решил просто да ви изтърпи.

Вие не можете да притесните Бога, понеже Той ви е избрал… не можете да Го заблудите! Той не извръща очи нагоре с досада, когато вие имате проблем. Вместо това, Той винаги ще ви напомня колко далече сте стигнали, колко добре се справяте, колко скъпоценни сте в Неговите очи и колко много ви обича. Бог вече знаеше какви са вашите слабости, всеки недостатък, който ще имате, всеки път, когато бихте се провалили и Той въпреки това каза: „Аз те искам“. В Ефесяни 1:5 се заявява, че Той ви е предопределил да бъдете осиновени като Негови собствени. Бог е вашият Татко! С Него на ваша страна, накрая нещата със сигурност ще се подредят.

Молитва

Господи, Твоята любов ме удивява. Като мой Баща, Ти си ме избрал още преди създанието на света. Без значение колко недостатъци може да имам, аз зная, че Ти все още ме искаш. Благодаря Ти за Твоята доброта!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon