Не пропускайте благословението

Не пропускайте благословението

Блажен (благословен, щастлив, богат, за завиждане) е човекът, който почита и се покланя със страхопочитание [на Господа] по всяко време [независимо от обстоятелствата], а който закоравява сърцето си, ще изпадне в бедствие. (ПРИТЧИ 28:14)

Бог може да ни говори по много и различни начини, но ако ние закоравяваме сърцето си и отказваме да се покорим на това, което Той ни казва, ще пропуснем благословенията, които Той иска да ни даде. Аз си спомням времето, когато всяко малко нещо, което Бог искаше да направя или всичко, което правех, а Той не искаше да правя, ставаше повод за мач по борба между мен и Него. Отнемаше дни, седмици, месеци, а понякога дори години, в които Бог работеше в мен, преди аз най-накрая да приема факта, че Той нямаше да промени решението си относно онова, което искаше от мен.

Когато накрая се предавах на Неговата воля, нещата винаги се развиваха по начин, който ме благославяше дори повече от всичко, което си бях представяла. Подложих себе си на голяма и ненужна агония, като не слушах и не се покорявах на Божия глас. Ако бях направила онова, което Бог ми казваше още първия път, когато ме беше помолил да го направя, щях да си спестя много неприятности.

Повечето от нас са голям инат и упорстват в това да действат по своя собствен начин, дори когато нашите начини не работят. Обаче ние можем да се научим да бъдем с меко сърце към Бога и да станем чувствителни към Неговия глас и към водителството на Неговия Дух. Нашият дух е създаден за общуване с Бога. Той ни говори чрез интуицията ни и чрез нашата съвест, за да ни предпази от неприятности и да разпознаваме разликата между добро и зло. А после, чрез Духа Си, Той ни помага да вършим онова, което е добро.

Насърчавам ви днес да се откажете от всяко упорство и инат, които може да имате към Бога и да ходите с Него с меко сърце, което търси да чуе и да се покори на Неговия глас. По този начин вие можете да следвате Бога, да се наслаждавате на вашите взаимоотношения с Него и да се радвате на всички благословения, които Той има за вас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: По-добре е да следвате Божиите начини и пътища, отколкото вашите собствени.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon