Ние вървим

Ние вървим

Стъпките на [добрия] човек се насочват и утвърждават от Господа, когато Той благоволява в пътя му [като оправя всяка негова стъпка]. Ако и да падне, няма да се повали, защото Господ подпира и поддържа ръката му. (ПСАЛОМ 37:23–24)

Бог е зает с всяка наша стъпка! Това означава, че ние никога не сме сами. Когато паднем, Той ни помага да се изправим и ни насърчава да продължим напред. Никой човек няма да се научи да бъде воден от Бога, без да направи някои грешки, но помнете, че Бог е знаел за тях още преди човек да ги допусне. Бог не е изненадан от нашите подхлъзвания и провали. Всъщност Той е записал всеки ден от живота ни в Своята книга, преди да са се случили (вж. Псалом 139:16). Помнете, че Бог ви се радва и внимава във всяка ваша стъпка. Ако паднете, Той ще ви привдигне.

Всички велики мъже и жени, за които четем и на които се възхищаваме в Библията и в историята, са допускали грешки. Бог не ни избира понеже сме съвършени, а за да може да изяви Своята сила чрез нас. Той всъщност нарочно избира слабите и глупавите неща на света, за да изуми всички и да покаже Своето величие (вж. 1 Коринтяни 1:28–29). Не приемайте натиск от врага, че трябва да бъдете съвършени и никога да не допускате грешки. Всеки ден давайте най-доброто от себе си и се доверявайте на Бог да извърши останалото! Никога не се страхувайте от грешките си, а вместо това имайте нагласата да се учите от тях. Нека всички ваши грешки да бъдат като курс на обучение за това какво да не допускате никога повече!


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Не се страхувайте, Бог е с вас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon