Никога не си търсете извинение

Никога не си търсете извинение

ГОСПОД ще воюва за вас, а вие бъдете спокойни и имайте мир. ИЗХОД 14:14

За съжаление, много хора невинаги приемат истината, която Бог им открива. Болезнено е да се изправим лице в лице с нашите недостатъци и да се справим с тях. Ние имаме тенденцията да оправдаваме нашето лошо поведение. Позволяваме на нашето минало и на това как сме били отгледани да повлияе негативно на целия ни живот.

Нашето минало може да обясни защо страдаме, но ние не трябва да го използваме за извинение, за да стоим в робство.

Всеки един от нас е без извинение, защото Исус винаги е готов да изпълни обещанията Си и да ни освободи. Той е близо до нас и ще ни преведе през финалната линия във всяка област, ако ние искаме и сме готови да извървим целия път с Него.

Бог не ни изоставя и не ни оставя безпомощни. Той обещава, че няма да ни остави да бъдем изкушени повече от това, което можем да понесем, а при всяко изкушение Той ще ни даде и изходен път, и възможност за бягство (1 Коринтяни 10:13).

Вие може да имате някакви големи крепости в живота си, които трябва да бъдат разчупени. Нека да ви насърча, като ви кажа: „Бог е на ваша страна”. В духовната битка, която се води в ума ви, Бог се бие на ваша страна.


Без значение колко голямо е изкушението пред нас, Бог ни е обещал всичко, от което се нуждаем, за да ходим в победа.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon