Няма да се откажа

Няма да се откажа

За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява [готов съм за всичко и мога да се справя с всичко чрез Този, Който влива вътрешна сила в мен; аз съм самодостатъчен в Христовата достатъчност]. ФИЛИПЯНИ 4:13

Много често хората идват при мен за съвет и молитва и когато им кажа какво казва Божието слово или какво според мен казва Святият Дух, отговорът им е: „Знам, че това е правилно; Бог ми показа същото. Но, Джойс, това е твърде трудно“. Това е едно от най-често срещаните оправдания, които чувам от хората.

В началото, когато започнах да чета в Божието слово за това как мога да приличам повече на Исус и го сравних с тогавашното си състояние, аз също казах: „Искам да правя нещата по Твоя начин, Боже, но е толкова трудно!“. Бог милостиво ми показа, че това е лъжа, която врагът се опитва да ни внуши, за да ни накара да се откажем. Но ако ги изпълняваме чрез силата на Христос, Божиите заповеди не са твърде трудни за изпълнение.

Ходенето в послушание към Бога не е твърде трудно, защото Той ни е дал Своя Дух, за да действа в нас мощно и да ни помага във всичко, което е поискал от нас (Йоан 14:16). Той е в нас и с нас през цялото време, за да ни даде възможност да правим това, което не можем и да вършим с лекота това, което без Него би било трудно!


Нещата стават трудни, когато се опитваме да ги вършим със собствени сили, без да разчитаме на Божията благодат и да се осланяме на нея.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon