Обича ли те Бог, когато правиш грешки?

Но Бог показва Своята любов към нас в това, че когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.  Затова много повече сега, като се оправдахме чрез Неговата кръв, ще се избавим от Божия гняв чрез Него. –РИМЛЯНИ 5:8–9

Чудили ли сте се някога дали сте достатъчно добри, за да може Бог да ви обича? За съжаление много хора вярват, че Бог ги обича само докато не правят грешки.

Вероятно точно това схващане е накарало псалмиста да попита:  Какво е човек, за да го помниш?  (Псалом 8:4). И все пак Библията ни казва, че ние сме Божието творение – дело на ръцете Му –  и че Той обича всеки един от нас безусловно.

Да си го кажем направо: Исус не умря за вас, защото сте велики и прекрасни; Той умря за вас, защото ви обича. Римляни 5:8-9 потвърждава тази истина, като ни казва, че Той умря за нас, докато ние бяхме още грешници.

Бог ви обичаше достатъчно, за да даде Своя единороден Син не само да умре за вашите грехове, но също така да покрие вашите ежедневни грешки. Той ви обича толкова много, че иска вие да живеете всеки ден, като бъдете силни и побеждавате.

Бог ви обича и иска вие да вярвате и да приемате това през цялото време… дори когато правите грешки.

Молитва

Господи, Твоята любов е невероятна. Ти ме обичаш дори когато това няма смисъл за мен. Когато правя грешки, Ти всеоще Си с мен. Благодаря Ти днес за Твоята наистина безусловна любов.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon