Огорчението ни пречи да чуваме Божия глас

Огорчението ни пречи да чуваме Божия глас

Всякакво огорчение, ярост, гняв (страст, лош нрав) и негодувание (гняв и враждебност), вик (караници, крясъци, спорове и раздори) и хула (зло говорене, оскърбителен или богохулен език), заедно с всяка злоба (обида, зложелателство или подлост от всякакъв вид) да се махнат от вас. (ЕФЕСЯНИ 4:31)

Огорчението към Бога със сигурност ни пречи да чуем Неговия глас. Всеки път когато огорчението ви завладее, откажете да му се поддадете. Много пъти дяволът се опитва да ни накара да мислим, че ние сме единствените хора, които минават през трудности. Не бих искала да звуча безчувствено, но без значение колко големи са проблемите ни, някой друг винаги има по-големи проблеми и е по-зле от нас.

Една жена, която работеше за мен, имаше съпруг, който си беше тръгнал от нея след тридесет и девет години брак. Той просто й беше оставил бележка и си беше тръгнал. Това беше трагедия за нея! Аз бях толкова горда с нея, когато тя дойде при мен след няколко седмици и ми каза: „Джойс, моля те моли се за мен, за да не се ядосам на Бога. Сатана ме искушава толкова жестоко да се ядосам на Бога. Аз не мога да се ядосвам на Бога. Той е единственият приятел, когото имам. Аз имам нужда от Него!”

Огорчението се опитваше да пусне корени в сърцето на моята приятелка, защото нейният живот не се беше развил по начина, по който тя искаше. Когато ни наранят, ние трябва да осъзнаем, че всеки човек има свободна воля и че не можем да контролираме тази свободна воля – дори чрез молитва. Ние можем да се молим Бог да говори на хората, които са ни наранили; можем да помолим Бог да ги води да вършат правилните неща, вместо погрешните, но в крайна сметка Той трябва да ги остави да направят своя собствен избор. Ако някой направи избор, който ни наранява, не трябва да обвиняваме Бога за това и да се огорчаваме срещу Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Ако ви наранят, никога не обвинявайте Бога. Той е най-добрият приятел, когото имате.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon