Освежете се

Освежете се

Затова покайте се (променете мнението си и целта си); и се обърнете [към Бога], за да се заличат греховете ви (да бъдат изтрити, изчистени), и така да дойдат освежителни времена от лицето на Господа. (ДЕЯНИЯ 3:19)

Бог изявява Своето присъствие по много начини. През повечето време ние не можем да Го видим, но както при вятъра, можем да видим работата, която Той извършва в нас. Ако съм уморена, изтощена, притеснена или угрижена за нещо и се освежа след като прекарам време с Бога, тогава знам, че вятърът на Духа е духал върху мен.

Бог иска да донесе освежаване в живота ви. Не бъдете притеснени или изтощени в душата си, когато отговорът живее вътре във вас. Ако сте прекалено заети да прекарвате време с Бога, вие просто сте прекалено заети, така че направете някои промени и отделете време в графика си. Не стигайте до нервен срив, не бъдете разстроени, изтощени и под стрес, когато освежителните времена са на ваше разположение.

Научете се да излизате от забързаното ежедневие и да прекарвате време с Бога, както правеше Исус. Не може да чакате хората около вас да одобрят, че имате нужда от време, което да прекарате с Бога. Някой винаги ще намери нещо, което мисли, че вие трябва да направите! Отделете време, което да прекарате с Бога, нека това да е първото нещо, което ще направите сутрин, ако изобщо ви е възможно, а след това се опитайте да си направите няколко „мини духовни ваканции” през деня. Спрете това, което правите, за две или три минути; поемете си дълбоко въздух, за да се отпуснете и просто кажете на Бога колко много Го обичате и че се нуждаете от Него. Бъдете тихи в Неговото присъствие за остатъка от времето и ще бъдете освежени по един удивителен начин.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не стигайте до нервен срив и не се подлагайте на стрес; отделете време да бъдете освежени в присъствието на Господа.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon