Основа, здрава като скала

Основа, здрава като скала

[Исус] ги попита: А [самите] вие какво казвате: Кой съм Аз? Симон Петър отговори: Ти си Христос, Син на живия Бог. МАТЕЙ 16:15–16

Когато Петър каза, че Исус беше Христос, Синът на живия Бог, това беше изявление на вяра. Като правеше това изявление, Петър показваше вярата си…

Не мисля че Петър просто случайно или безгрижно е направил това изявление. Мисля, че той го е направил с увереност и сигурност, които впечатлиха Исус, защото Той веднага се обърна към Петър и му каза, че е благословен. След това Той продължи да обяснява и каза, че върху тази здрава като скала основа на вярата, Той ще изгради Своята църква.

Исус казваше на Петър: „Ако ти поддържаш тази вяра, тя ще бъде твърда като скала вътре в теб и в живота ти и върху нея аз ще мога да изградя Моето царство в теб и чрез теб. Твоята вяра ще се развие до такава степен, че дори портите на ада няма да могат да надделеят над теб.”

Много пъти в моя живот съм била обезсърчена и не съм знаела какво да направя, или съм чувствала, че нищо не работи в моя полза и че всички са срещу мен. Тогава думите, които чувах отново и отново, бяха: „Само вярвай.”


Това обещание не беше само и единствено за Петър. Исус казва същото нещо на вас и на мен. Само вярвай!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon