Оставете съжалението зад себе си и направете нов избор

Затова, ако някой е [присаден] в Христос (Месията), той е ново създание (изцяло ново същество); старото [предишното морално и духовно състояние] премина. Ето, всичко стана свежо и ново! –2 КОРИНТЯНИ 5:17

Погрешният избор ни носи съжаление и когато преживяваме съжаление, ние трябва да се справим с него и да му позволим да ни научи как да правим по-добър избор в бъдеще.

Аз разбирам от опит, че погрешният избор води до съжаление. Аз си спомням времето преди няколко години, когато поглеждах себе си и намирах забележителна разлика между моя съпруг Дейв и мен, защото той беше тренирал през целия си живот и беше здрав, силен и в добра физическа форма.

Първоначално аз просто съжалявах, че не бях толкова силна, колкото е Дейв, но след това осъзнах, че мога да направя нещо за това. Сега аз тренирам редовно и бях изумена от позитивната промяна, която постигнах. Библията казва, че с Бога вие сте ново създание. Вие не трябва да живеете по стария начин, а сега можете да направите нов, по-добър избор, за който Святият Дух ще ви даде сили. Ако сега съжалявате за някои погрешни решения, които сте правили в миналото, не се заблуждавайте да мислите, че е прекалено късно да направите нещо за това. Просто започнете да правите това, което е правилно и след това се придържайте към него.

Когато започнете да вземате правилните решения, ще стигнете до момента, в който ще се наслаждавате на Божиите благословения всеки ден от живота си.

Молитва

Святи Душе, аз зная, че вече съм ново създание. Не искам да живея като съжалявам за миналото. Помогни ми да правя правилния избор, за да мога да се наслаждавам на бъдещето, което Ти имаш за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon