Отворете вратата

Отворете вратата

Ето, стоя на вратата и хлопам; ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.(ОТКРОВЕНИЕ 3:20)

Когато отворих сърцето си за пълнотата на служението на Святия Дух в живота ми, Той започна да ми говори за всяка област от живота; нямаше нещо, в което Той да не участва. Това ми харесваше, но и не ми харесваше, ако разбирате какво имам предвид.

Бог ми говореше за начина, по който общувах с хората и за начина, по който говорех за тях. Обръщаше ми внимание на това как харчех парите си, как се обличах, кои бяха приятелите ми и как се забавлявах. Той ми говореше за мислите и нагласите ми. Осъзнах, че Бог знае най-дълбоките ми тайни и че нищо не е скрито от Него. Той вече не беше в „неделната сутрешна стая“ на живота ми, а сякаш управляваше цялата къща! Никога не знаех кога ще започне да ми говори за някоя област от живота ми. Както споменах, това беше вълнуващо, но и предизвикателно, защото знаех, че Неговото изобличение ще доведе до много промени в живота ми.

Всички искаме промяна в определени области, но когато тя настъпи, може да е плашеща. Често искаме животът ни да се промени, но не и начинът ни на живот. Може да не харесваме живота си, но не сме сигурни дали алтернативата е по-добра. Можем да се тревожим или дори да се страхуваме, че ще изгубим контрол над живота си и ще позволим на Някого, Когото не виждаме, да вземе надмощие.

Да чуваме и да се подчиняваме на Божия глас, когато Той действа в живота ни, означава да живеем, за да Го прославяме и да Му бъдем угодни, а не за да угаждаме на себе си и да търсим своята слава. Може да се притесняваме или да се тревожим да отворим вратите на всяка област от живота си за Него, но ви гарантирам, че си заслужава.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Поканете Бога във всяка област на живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon