Откажете да бъдете огорчени

Но Исус му каза: „Юда! Ще издадеш ли и ще предадеш ли Човешкия Син с една целувка?“ ЛУКА 22:48

Исус понесе нашите грехове, за да не се налага да ги носим ние. Но има и други неща, които Той изтърпя по пътя към кръста и които ни служат за пример, неща, през които ще трябва да преминем, и начини, по които ще трябва да следваме стъпките Му. Исус се сблъсква с предателството на Юда в най-лошия момент от живота Си, но не позволява това да Му попречи.
Предателството е особено болезнено, когато сме наранени от някого, когото обичаме, уважаваме и на когото се доверяваме. Можем да станем отбранителни и огорчени в опит никога повече да не бъдем наранени. Но с Божията помощ предателството е нещо, от което можем да се възстановим и да не позволим да ни попречи, независимо как се чувстваме.

В Матей 24:10–13 Исус ни предупреждава, че в последните дни предателствата ще се увеличат. Като вярващи, начинът, по който реагираме на разочарованието от хората, е по-важен от това, което те са ни направили. Ако сте предадени или наранени от някого, на когото сте имали доверие, откажете да се огорчите. Вместо това последвайте примера на Исус и им простете. Не можем да избираме какво правят другите хора, но можем да изберем да откликнем по правилния начин.


Трябва да сме твърдо решени, че с Божията помощ ще можем да позволим на болката си да ни направи по-добри, а не огорчени хора.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon