Отношение на вяра

Отношение на вяра

Но ГОСПОД беше с Йосиф и показваше милост и благост към него, и предразположи тъмничния началник към него. БИТИЕ 39:21

Въпреки че Йосиф беше наказан несправедливо, защото беше изпратен в затвора за нещо, което не беше направил, Господ все още беше с него, като му даваше свръхестествено благоволение и се грижеше за него. Той беше живото доказателство, че човек наистина не е твърде зле, дори и да свърши в затвора, ако Бог му показва благоволение.

Без значение какво се случва в живота ни, ние можем да имаме Божието благоволение и това на другите хора (Лука 2:52). Но както и другите добри неща в живота, просто защото нещо е на наше разположение, това не означава, че ние ще се възползваме от него. Господ ни дава достъп до много неща, които ние никога не получаваме и не можем да им се наслаждаваме, защото никога не активираме нашата вяра.

Например, ако ние отидем на интервю за работа и разказваме за страха и провалите си, почти можем да бъдем сигурни, че няма да получим работата. От друга страна, дори да подадем документи за работа, за която знаем, че не сме напълно квалифицирани, ние все още можем да отидем с увереност, като вярваме, че Бог ще ни даде благоволение във всяка ситуация, която е Неговата воля.

Бог не иска ние да се страхуваме от трудностите, с които се сблъскваме в живота. Той е в контрол и ще изработи всичко за наше добро, ако Го обичаме и Му се доверяваме.


Йосиф поддържаше едно добро и позитивно отношение в трудна ситуация. Той имаше „отношение на вяра”, и Бог му даде благоволение.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon