Отървете се от нереалистичните очаквания

Никой не е [по същество и съвършено морално] благ освен един Бог.  –МАРК 10:18

Нереалистичните очаквания могат бързо да ограбят нашия мир и радост. Ние обикновено имаме желание денят ни да бъде съвършен, със съвършени хора, да бъдем съвършено щастливи в нашия съвършен малък свят, но всички знаем, че това не е реалистично. В действителност само Бог е съвършен, а всички останали сме в процес на възстановяване и изграждане .

Дяволът знае какво може да ограби нашия мир и ни залага капани, за да се разстройваме, когато нашите нереалистични очаквания се провалят.

След години, в които позволявах на дявола да ми краде мира, аз накрая сванах: Животът не е съвършен и ще се случват неща, които не сме планирали и не бихме искали да преминаваме през тях. Моето ново отношение стана такова: Е, добре, ами такъв е животът! Аз установих, че ако не позволявам на тези неща да ми въздействат, то тогава те няма да могат да ме депресират.

Всеки трябва да се справя с проблемите по пътя си, но ние можем да се справяме с тях и без да имаме лошо отношение. Запомнете днес, че само Бог е съвършен и се научете да Му се доверявате. Той може винаги да ви води и да ви помага да преминете през разочароващите обстоятелства, като ви подкрепя и ви помага да запазите мира в себе си.

Молитва

Господи, само Ти си съвършен. Аз съм толкова доволен, че дори когато хората и обстоятелствата се провалят, Ти никога не го правиш. Вместо да поставям надеждата си в неща, които ще ме разочароват, аз избирам живот, в който има мир, а той идва само когато поставя надеждата си в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon