Отърсете се от отхвърлянето

Който ви слуша [учениците]и внимава над думите ви, Мене слуша; а който ви обижда и отхвърля, обижда и отхвърля Мене; а който Ме обижда и отхвърля, обижда и отхвърля Онзи, Който Ме е пратил. ЛУКА 10:16

Факт е, че от време на време ще се сблъскваме с отхвърляне. Давид се сблъска с отхвърляне. Павел беше отхвърлен. Дори Исус беше отхвърлен. Така че когато претърпите отхвърляне поради това, че живеете според Божието водителство и вършите дела, различни от делата на хората около вас, не се отчайвайте – вие сте в добра компания.

Когато започнах да проповядвам, бях несигурна и понесох своя дял от критика и отхвърляне. Имаше моменти, когато бях много обезсърчена. Накрая Господ ми говори в духа и ми каза: „Аз съм Този, Който те призова. Не се притеснявай какво мислят хората защото иначе ще се тревожиш през целия си живот. Дяволът никога няма да спре да намира хора, които да мислят лошо за теб.“

В Деяния 28:1–5, когато апостол Павел е ухапан от змия, той просто се отърсва от нея и не понася никаква повреда. Точно това можем да направим с отхвърлянето. Когато сме близо до Бога и нашата идентичност е в Него, а не в мнението на другите за нас, можем да се отървем от всяко нещо, което се опитва да ни обезкуражи. С каквото и да се борите днес – страх, отхвърляне, обезсърчение, разочарование, самота – отърсете се от него и продължете напред.


Дори когато отхвърлянето идва от близките ни хора, пак можем решително и уверено да вършим това, за което Бог ни е призовал.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon