От вашия плод

От вашия плод

Също така всяко добро(здраво) дърво дава добри плодове (достойни за възхищение), а болното (гниещо, безполезно) дърво дава лош (безполезен) плод. Матей 7:17

Плодовете в живота ни (нашето поведение) не са случайни. Гневливият човек е такъв поради някаква причина. Неговото поведение е лош плод на лошо дърво с гнили корени. За нас е важно да изследваме внимателно и честно плодовете си, както и корените си.

В моя живот имах много лоши плодове. Преживявах редовни пристъпи на депресия, негативизъм, самосъжаление, избухливост и отмъстителност. Бях сурова и строга, отнасях се законнически и осъдително към другите. В сърцето си таях обида, непростителност и страх.

Полагах сериозни усилия да поправя характера си. Въпреки това изглеждаше, че когато се опитвах да се отърва от някое лошо поведение, две или три други изникваха като плевели. Не успявах да достигна до скрития корен на проблема и да го премахна.

Ако този сценарий ви звучи познато, може би в живота ви има нерешени проблеми, които трябва да бъдат открити и премахнати, за да може всичко да бъде обновено и освежено. Не бягайте от тях! Ако Бог може да промени мен, Той със сигурност може да промени и вас.


Гнилият плод произлиза от гнили корени; добрият плод произлиза от добри корени.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon