От вътре навън

От вътре навън

Всеславна е царската дъщеря във вътрешността на палата; облеклото ѝ е златотъкано. (ПСАЛОМ 45:13)

По време на сезона на Рождество, витрините на универсалните магазини често показват ярки, блестящи подаръци с перфектно завързани панделки. Тези подаръци може да изглеждат привлекателни, но ако трябва да ги отворим, не бихме открили вътре нищо. Те са празни, само за „показ”. Животът ни по същия начин може да бъде като красиво опакован пакет, без никаква стойност отвътре. Отвън животът ни може да изглежда привлекателен, и дори за завиждане от другите, но отвътре ние може да бъдем сухи и празни. Може да изглеждаме духовни отвън, но да бъдем безсилни отвътре, ако не позволим на Святия Дух да направи Свой дом в сърцето ни.

Стихът за днес набляга на важността от вътрешен живот. Бог поставя Святия Дух вътре в нас да работи във вътрешния ни живот – в нашето отношение, нашите отговори, нашата мотивация, нашите приоритети и други важни неща. Когато се предаваме на Христос като наш господар във вътрешното ни същество, ние ще усещаме кога Той ни говори и ще преживеем Неговата праведност, мир и радост, които ще се увеличават вътре в нас и ще ни дават сили за изобилен живот (вж. Римляни 14:17).

Святият Дух живее вътре в нас, за да ни променя и да приличаме все повече и повече на Христос. Той ни изпълва с Неговото присъствие и водителство, за да имаме нещо, което да споделяме с другите, нещо, което идва дълбоко от същността на нашето естество и което е ценно, силно и носещо живот на всеки, с когото ние взаимодействаме.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Фокусирайте се върху вашия вътрешен живот повече, отколкото върху външния живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon