Очаквайте големи неща от Бога

Очаквайте големи неща от Бога

А на Този, Който, според действащата в нас сила, може [да извърши волята Си] и да направи несравнимо повече, отколкото ние се [осмеляваме] да искаме или мислим [несравнимо повече от нашите най-големи молитви, желания, мисли, надежди и мечти]. (ЕФЕСЯНИ 3:20)

Някои хора толкова се страхуват да получат лоши новини, че никога дори и не си помислят да се помолят за добри новини! Това не е богоугодно отношение. Ако искаме да чуваме Божия глас и да видим Неговата сила да се освобождава в живота ни, ние трябва да имаме мотиви, които са Му угодни. Трябва да имаме позитивни очаквания вместо негативни. Нашият основен подход към живота трябва да бъде изпълнен с вяра, надежда и добри очаквания, защото Библията казва, че без вяра не е възможно да се угоди на Бога (вж. Евреи 11:6). И тази надежда никога няма да ни разочарова (вж. Римляни 5:5). Няма нищо негативно свързано с Бога; няма нищо в Него или в Неговите действия, което някога да ни разочарова; всичко, което Той прави, е за наше добро – така че можем да очакваме само добро, когато се молим. Ние не трябва да се молим, а после да се чудим дали Бог изобщо ще направи нещо. Трябва да се молим и да очакваме Бог да направи дори повече от това, което сме поискали.

Стихът за днес казва, че Бог може да направи „изобилно, несравнимо повече” отколкото ние някога бихме се осмелили да поискаме или дори бихме си помислили да искаме и много повече от нашите „най-големи молитви, желания, мисли, надежди или мечти”. Ето това е нещо удивително – и то трябва да ни даде цялата увереност, от която се нуждаем, за да се молим с очакване. Лично аз по-скоро бих се молила с големи молитви и с големи очаквания, за да получа поне половината от това, за което съм се молила, отколкото да се моля с малки, слаби молитви без никаква вяра и да получа отговор на тях!


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Очаквайте големи неща от Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon